Читај ми!

Посланици питају Владу о Косову

Представници Владе Србије одговараће на питања посланика о Косову и Метохији и бриселском дијалогу. Према најавама, на седници би требало да буде вицепремијер Александар Вучић, премијер Ивица Дачић и већина чланова његовог кабинета.

Посланици Скупштине Србије данас поподне имаће прилику да постављају питања члановима Владе, а према најавама, доминираће тема Косова и Меотхије и дијалога са Приштином. Пре подне, расправа о изменама Закона о раду, којима се штите труднице које су запослене на одређено време од отказивања уговора о раду.

Владу Србије, према најавама председника Скупштине Небојше Стефановића, на посебној седници требало би да представљају премијер Ивица Дачић и већина чланова његовог кабинета.

Пред посланицима би требало да се нађу и премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Алекандар Вучић, као и већина министара, потврђено је РТС-у.

Последња седница на којој су посланици имали прилику да пропитују чланове владе одржана је 27. децембра прошле године, а у међувремену су поједини посланици инсистирали да се та пракса спроводи редовно, односно сваког последњег четвртка у месецу како је и предвиђено Пословником о раду Скупштине Србије.

Истовремено, опозиција је критиковала власт зато што, како су навели, не обавештава редовно парламент о току дијалога са Приштином на шта их обавезује Резолуција о Косову и Метохији.

Председник Србије Томислав Николић изјавио је раније ове недеље да ће државни врх до четвртка, када ће представници владе одговорати пред посланицима у скупштини, припремити конкретизован план надлежности будуће заједнице српских општина на Косову и Метохији.

Саветник председника Србије Марко Ђурић потврдио је раније Танјугу да ће чланови владе посланике известити о темама везаним за дијалог, али је најавио и да би следеће седмице требало да буде одржана седница Одбора за Косово и Метохију.

Према Пословнику о раду парламента, седница на којој министри одговарају на питања посланика одржава се сваког последњег четвртка у месецу од 16 до 19 сати, ако парламент у то време заседа.

Иако је парламент имао ванредне седнице у јануару и фебруару, заседања није било у време када је падао последњи четвртак у месецу, па посланици нису имали прилику да постављају питања члановима владе, што је опозиција критиковала.

Премијер Ивица Дачић до сада је присуствовао свакој седници на којој су посланици пропитивали чланове владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво