Читај ми!

Влашковић уместо Пантића

Скупштина општине Косовска Митровица изабрала на ванредној седници Драгишу Влашковића из СНС за новог председника општине.

Влашковић је изабран на место председника општине Косовска Митровица након што се пре неколико дана са те функције повукао Крстимир Пантић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Гласовима одборничке већине за Влашковићевог заменика изабран је Александар Спирић из УРС-а.

Влашковић је након избора на функцију председника општине Косовска Митровица изјавио да ће сарадња са осталим општинама још више бити унапређена и да ће наставити да заступају интересе грађана без обзира на националну, верску или политичку припадност.

"Очување Косова и Метохије је наш приоритет и зато очекујем подршку свих политичких странака, када је у питању очување државних и националних интереса", рекао је Влашковић.

Влашковић се захвалио одборницима који су на данашњој ванредној седници изабрали ново општинско руководство.

За чланове Општинског већа изабрани су Богдан Шпадијер (СНС), Нинослав Ђерић (СПС), Биљана Јанићијевић (СНС), Саша Николић (СПС) и Биљана Богосављевић (СНС).

За ново општинско руководство гласало је 17 одборника, док је 11 одборника опозиције из ДС-а и ДСС-а пре гласања напустило седницу.

Марко Јакшић (ДСС) је такав поступак образложио због, како је рекао, кршења Пословника о раду и нестатутарног вођења седнице.

Пре неколико дана у Косовској Митровици је дошло до прекомпоновања градске власти након што је СНС раскинула коалицију са ДСС.

Нову већину у Косовској Митровици од сада чине СНС, УРС, СПС, Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда" Оливер Ивановић и ПУПС.

Новоизабрани председник општине Влашковић рођен је 1968. године у Косовској Митровици. Дипломирао је на Рударско-металуршком факултету у том граду 1993. године, а од 1994. године је радио као асистент директора набавке у Трепчи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара