Читај ми!

Јовановић: Неодговорна одлука Скупштине

Одлука Скупштине да тек крајем марта расправља о безбедности хране и млека је неодговорна јер је здравље људи најважнија тема, рекао председник ЛДП-а Чедомир Јовановић и подсетио да је СНС обећала да ће Скупштина до 5. марта расправљати о стандардима квалитета хране.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је неодговорна одлука да Скупштина Србије да тек крајем марта расправља о безбедности хране и млека, јер је здравље људи најважнија тема.

ЛДП је 25. фебруара затражио посебну седницу о млеку на којој би стручњаци изнели информације о његовој исправности, а данас је, после скупштинског колегијума, саопштено да ће та седница бити одржана до краја марта.

Јовановић је у писаној изјави подсетио да је Српска напредна странка јавно обећала да ће предлог ЛДП-а бити прихваћен и да ће Скупштина до 5. марта расправљати о стандардима квалитета хране и наложити Влади да обезбеди елементарни ред.

По речима Јовановића, "анестезирана Србија" биће приморана да, под теретом других проблема, до краја марта заборави на скандал с квалитетом млека.

"Независно од патетичних најава и партијских одлука СНС-а о томе ко ће и да ли ће бити жртвован, за грађане је много важније да сазнају зашто је цела Влада донела одлуку да Србија буде једина земља у Европи у којој је дозвољено да у млеку за људе има 10 пута више афлатоксина него у храни за говеда", истакао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је оценио као недопустиво да о квалитету хране одлучују појединци или партијска тела владајуће партије, а да јавност ишчекује гостовања политичара на ТВ да би сазнала коква је храна.

"Безбедност хране је једна од најважнијих тема за здравље људи, и због тога је понашање власти и у овом тренутку неодговорно, безобразно и калкулантско", оценио је Јовановић.

Како је рекао, чак и ако ЕУ утврди датум почетка преговора о пријему Србије, неће бити напретка ка европском квалитету живота ако држава не обезбеди несумњиву контролу квалитета хране и одговорност када се наруше правила о томе.

"Питање квалитета хране коју једе седам милиона грађана Србије претворено је у јефтину манипулацију, а власт показује да је апсолутно није брига да ли постоје још неки проблематични правилници и закони и да ли су и друге намирнице здраве и исправне", рекао је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво