Читај ми!

Избори би били катастрофални за Србију

Расписивање ванредних избора било би катастрофално за Србију јер би неизвесност око састављања нове Владе растерало стране инвеститоре, рекао министар Велимир Илић.

Министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић оценио је да би расписивање ванредних избора било катастрофално за Србију јер би неизвесност око састављања нове Владе растерало стране инвеститоре.

"Само у надлежности Министарства грађевинарства уговорени су или су пред уговарањем послови вредни 1,5 милијарди евра. Излазак на биралишта 'однео' би на нека друга тржишта већи део тог новца. Расуле би се и договорене милијарде, које су сада надохват руке за пољопривреду, енергетику, железницу", рекао је Илић у интервјуу за Вечерње новости.

Илић је додао да нико у Влади Србије неће наседати на "пробне балоне" из појединих центара опозиције већ да ће они који су изгубили на изборима морати да чекају нове, када им дође време.

Министар је додао да Влада Србије не сме да дозволи да неке, како се изразио, "испушене муштикле које су биле веома утицајне у прошлој гарнитури" сервирају своје извештаје и запажања са циљем да сруше Владу.

"Имамо медијску хајку, не бирају се средства да се разбије владајућа коалиција. Некадашњи координатор служби безбедности Миодраг Ракић је изгубио изборе, а био је бог и батина у прошлој власти. Кога је хтео прогањао је, хапсио, ослобађао... Чак му је и Борис Тадић био марионета. Стуб целе власти у прошлом систему био је Мики Ракић", рекао је Илић.

Говорећи о састанцима које је премијер Ивица Дачић имао са људима блиским криминалном клану Дарка Шарића, Илић је рекао да премијер може да се виђа с ким год хоће.

"Тај случај неће остати неразјашњен, али нека институције раде свој посао... Пустимо премијера да ради свој посао, није он наиван. Не треба ми да га учимо како да се понаша. Колико се људи виђало са Мирославом Мишковићем, ручало са њим, тражило спонзорство... Сви смо се ми некад срели са неким ко можда данас није подобан", рекао је Илић.

Према његовим речима, не треба водити хајку и линч ако се ништа до сада није доказало.

"Где је био Мики Ракић да нападне Дачића када је био у претходној влади или када је ДС хтео нову владу да формира са њим. Када је знао, зашто је ћутао? Него 'прочачкајмо' мало све оне који те информације гурају, који подривају, да видимо каква је њихова прошлост, са ким су се они све сретали, шта су радили и намештали", рекао је Илић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара