Читај ми!

Да ли су Србији потребни нови избори?

Представници социјалиста, напредњака и Уједињенних региона Србије тврде да је Влада стабилна. Такву оцену одбацује функционер ДС-а Борислав Стефановић, који тврди да сваки грађанин зна да је стабилност Владе далеко од истине. Коалиција управо показала снагу, каже функционер УРС-а Владимир Илић.

Представници владајуће коалиције у Србији оценили су да је влада стабилна, док је такву оцену одбацио функционер опозиционе Демократске странке Борислав Стефановић.

Овде можете погледати/преузети емисију Упитник

Стефановић је у емисији Упитник Радио-телевизије Србије рекао да сваки грађанин зна да је стабилност Владе далеко од истине и да је важно утврдити зашто се премијер Ивица Дачић састајао са сарадником Дарка Шарића Родољубом Радуловићем и о чему су разговарали.

"Наредних дана ће се показати да ли је све у реду, као што тврде представници власти. Ако борба против корупције и криминала буде ишла у свим правцима довешће до превремених избора и пада владе", рекао је Стефановић.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Дијана Вукомановић рекла је да су све партије коалиције истакле да је Влада стабилна.

"На питање да ли је Влада стабилна, имамо троструко 'да'", рекла је Вукомановићева и истакла да напади на Дачића представљају покушај изазивања кризе у Влади и свађе са Српском напредном странком.

"Видимо и да они из опозиционих табора, како што је то учинио бивши председник Србије и ДС-а Борис Тадић кажу да у контактима Дачића са Радуловићем није било елеманата кривичног дела", додала је Вукомановићева.

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић оценио је да ће од резултата Владе зависити подршка СНС-у.

"СНС сматра да ова Влада треба да настави да функционише са идејом да се што снажније крене у одлучујућу борбу против корупције и криминала, и да се настави успешан економски опоравак земље", навео је Мировић.

Шеф посланичке групе Уједињених региона Србије Владимир Илић рекао је да је очигледно да је Влада стабилна и да би превремени избори били економска катастрофа.

"Мислим да ово није било пријатно за премијера, али је коалиција управо показала снагу. Верујем да лидер СНС-а и потпредседник Владе Србије Александар Вучић не би наставио сарадњу да премијер има контакте који би представљали кривично дело", навео је Илић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се