Читај ми!

Николић: Позиција Србије јасна

Србија је своју позицију прецизирала Платформом о Косову и Метохији и од ње не може да одступи, рекао председник Србије Томислав Николић уочи састанка са Атифетом Јахјагом у Бриселу.

Председник Србије Томислав Николић је, уочи састанка у Бриселу са председницом привремених институција на КиМ Атифетом Јахјагом, изјавио да је Србија своју позицију прецизирала Платформом о Косову и Метохији, да од ње не може да одступи и да ће то пренети својој саговорници.

Николић је у изјави Танјугу објаснио да његов састанак са Јахјагом не може бити протоколаран, премда је као први тако замишљен, јер "не зна када ће бити следећи и са ким".

"Ово је прилика да госпођа Јахјага чује оно што можда не воли да чује, да коначно чује директно, а не преко медија, да Србија има своју Резолуцију, коју је донела на основу Платформе, и да нико ко представља Србију не може од тога да одступи и нико ко представља Србију од тога не жели да одступи", рекао је Николић.

Николић је истакао да том Резолуцијом Србија, такође, "први пут каже шта може да дозволи":

"Србија први пут каже шта може да дозволи, а дозволила је да постоји територија на којој не врши потпуно своју власт, да та територија која има устав, судове, законе, председника, парламент, владу, и тражи за своју заједницу на тој територији одређена специјална права која су веома аутономна у односу на Приштину. И то је оно што Србија може, што Србија жели", рекао је Николић.

Председник Србије ће се уз посредовање високе представнице ЕУ Кетрин Ештон у среду састати са Јахјагом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се