Блиц: Дачић знао за Радуловића

Како тврди извор Блица, који је имао увид у документе Тужилаштва за организовани криминал, за сусрете Дачића и Радуловића постоје аудио-записи Управе криминалистичке полиције, али и аудио и видео записи БИА, који су рађени по наредби истражног судије посебног одељења Специјалног суда.

Извор Блица наводи да се Дачић током 2008. и 2009. године у више наврата видео Родољубом Радуловићем а у разговорима Шарића и Радуловића премијер Србије је шифровано називан „другом".

Према документима у које је извор Блица имао увид, из транскрипата достављених Тужилаштву, 12. јануара 2009. године у телефонском разговору Дарко Шарић од Радуловића тражи да од свог „друга" опет провери да ли га „полиција ради".

Истог дана Радуловић зове Бранка Лазаревића да провери да ли полиција има нешто за Шарића и тада се договарају да се виде. До сусрета је дошло у кабинету у Министарству унутрашњих послова пише Блиц.

Последњег дана јануара 2009. године Дачић се лично видео с Радуловићем у елитном београдском ресторану. О детаљима састанка, Радуловић је у телефонском разговору обавестио Шарића, а овај свог пријатеља у Новом Саду - да се Радуловић видео са „другом" и да ће доћи до њега у Нови Сад да му исприча шта су се договорили.

Контакти су регистровани и годину дана раније. Радуловић је 15. децембра 2008. године, у телефонском разговору, тражио од Шарића неколико „блекбери" телефона за „њега" (Дачића) и „његовог оног" (Лазаревића). Шест дана касније Радуловић се у Ужичкој улици, у резиденцији среће с Дачићем, где му је дао телефон, а онда и са Лазаревићем на Топчидерској звезди којем је такође уручио мобилни телефон. Потом позива Шарића и каже му да су „поклони уручени".

Блиц такође пише да је сав снимљени материја са праћења требало да буде достављен правосудним органима, што је Управа криминалистичке полиције учинила, али према неким спекулацијама, не и Безбедносно-информативна агенција.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво