Читај ми!

Беванда у Београду

Високи званичник БиХ Вјекослав Беванда стиже у званичну посету Београду, где ће га дочекати премијер Ивица Дачић. Предвиђен састанак и са председником Скупштине Небојшом Стефановићем.

Председавајући Савета министара Босне и Херцеговине (БиХ) Вјекослав Беванда борави у званичној посети Београду где ће се састати са премијером Србије Ивицом Дачићем и председником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем.

Беванду ће дочекати премијер Ивица Дачић, предвиђени су билатерални разговори и пленарни састанак, а састаће се и са председником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем.

Уочи доласка Беванде, премијер Дачић је рекао да Србија неће представљати претњу за Босну и Херцеговину, истичући да ће будућност те земље зависити искључиво од народа који у њој живе, као и да без сагласности сва три народа и оба ентитета БиХ нико нема право да мења Дејтонски споразум.

"С наше стране неће претити никаква опасност по територијални интегритет и суверенитет БиХ, а такође сматрамо да нико нема право да мења Дејтонски споразум на начин који би угрожавао опстанак Републике Српске, односно без сагласности сва три народа и оба ентитета", рекао је Дачић у интервјуу за босанскохерцеговачку државну телевизију БХТ 1.

Пре пута у Србију Беванда је поручио да је потребно затворити странице које су нас раздвајале, и да су суседи као и у обичном животу најважнији.

Високи званичник БиХ рекао је агенцији Анадолија да ће са Дачићем направити "инвентар свих ствари које су актуелне" и трасирати пут будуће сарадње између извршне власти, Владе Србије и Савета министара БиХ.

"Приоритет ће бити разговори везани за европски пут и операционализација тог питања. Такође, желимо да афирмишемо регионални програм у вези са закључцима донаторске конференције о регионалном повратку. Циљ је убрзати то", истакао је Беванда.

Председавајући Савета министара БиХ је додао да ће бити речи и о правосуђу и "свим осталим  везаним темама".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво