Немањина, заплет или расплет

Премијер Дачић одбацио све сумње да напредњаци стоје иза оптужби о његовој вези са особом из Шарићевог клана. Млађан Динкић пита зашто су до сада ћутали сви они који су четири године знали за контакте Дачића и Радуловића. Сви су радили професионално, каже Миодраг Ракић.

Председник Владе Србије Ивица Дачић одбацио је било какву могућност да Српска напредна странка као коалициони партнер стоји иза покушаја његове дискредитације. СНС је кредибилан партнер и Влада је јединствена, изјавио је премијер агенциј Ројтерс.

Претпоставке о томе ко стоји, а ко не, иза оптужби о вези премијера са особом из Шарићевог клана и зашто се о томе говори баш сада, делимично је решио главни актер, премијер Србије. У изјави Ројтерсу, Дачић је одбацио све сумње да би то могли бити напредњаци. Наглашава да са првим потпресдедником Александром Вучићем ради у потпуном складу.

"Ово је напад на јединство Владе и покушај одређених снага да изнуде ванредне изборе у тренутку када Влада има много важнијих питања којима треба да се бави. Ми верујемо да је СНС потпуно кредибилан партнер и желим да нагласим да постоји јединство у Влади", навео је Дачић.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић пита зашто су до сада ћутали сви они који су више од четири године знали за контакте Дачића и Радуловића.

"Они који су знали за то, Мики Ракић, Борис Тадић и директор полиције, ако је тамо било неко кривично дело, требало би сва тројица да иду у затвор заједно са Дачићем. Зашто су ћутали четири године, зашто тада нису реаговали, него је сада неко то пустио да уздрма Владу", каже Динкић за Прву телевизију.

Сличног мишљења је и гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, која каже да не види реалан повод за расписивање ванредних парламентарних избора.

Табаковић је за Радио Београд рекла да најаве избора представљају покушај стварања сукоба унутар владајуће коалиције и стварања "линије неразумевања" међу сарадницима у тој коалицији.

Потпредседник ДС и бивши секретар Савета за националну безбедност Миодраг Ракић не жели да коментарише оптужбе СПС-а у медијима, да је злоупотребио податке који су службена тајна нити питање зашто нико Дачића није упозорио да се виђа са човеком из света криминала.

"Желим само да кажем да су сви професионално радили свој посао и надам се да сви они који су професионално радили свој посао неће постати жртве тог свог професионализма", истакао је Ракић.

На иста питања Ракић је детаљно одговорио и саопштењем. Наводи да су сви подаци против Шарићевог клана коришћени у складу са законом, искључиво за потребе истрага, а не за политичке злоупотребе. Саопштава и да би свако преурањено испитивање њихових контаката док су финансијске истраге у току, а они на слободи, отежало њихово лоцирање и заплену имовине.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво