Читај ми!

Николић у Турској

Председник Томислав Николић борави у дводневној посети Турској, где ће разговарати са званичницима, привредницима и васељенским патријархом Вартоломејем.

Председник Србије Томислав Николић борави у понедељак и у уторак у званичној посети Турској, током које ће се састати са председником те земље Абдулахом Гулом и председником турске скупштине Џемилом Чичеком.

Председник Србије, који у Турској предводи државну делегацију, разговараће и са васељенским патријархом Вартоломејем и најутицајнијим турским привредницима, саопштено је из Николићевог кабинета. 

Саветник председника за спољну политику Марко Ђурић рекао је Танјугу да посетом Турској Николић наставља интензивне спољнополитичке активности, а да ће фокус посете бити економска сарадња.

Делегација Србије, како је додао, управо на том пољу очекује конкретне резултате, али ће посета бити прилика и да се истакне да "политички односи морају да прате економске и да ми од Турске очекујемо да она уважи наше интересе када је реч о Косову и Метохији".

"Очекујемо да током дводневне посете Анкари и Истанбулу остваримо значајне резултате у економској сарадњи, с обзиром да ће се председник Николић састати са водећим привредницима, а да ће у нашој делегацији такође учествовати један број привредника", рекао је Ђурић.

Делегација српских привредника, коју предовди председник Привредне коморе Србије Милош Бугарин ће у уторак учествовати на 12. седници Пословног савета Србија - Турска, који се организује поводом званичне посете председника Србије, а дан касније у Истанбулу биће одржан и састанак привредника две земље.

Тема састанка, како је најављено, биће могућност за проширење економске сарадње две земље.

У делегацији Србије су и министарка омладине и спорта Алиса Марић, помоћник министра спољних послова Горан Алексић, саветници председника Марко Ђурић, Јасмина Митровић Марић и Предраг Микић.

Уочи Николићеве посете Турској, у Београду је 1. фебруара, како би припремио ту посету, боравио шеф турске дипломатије Ахмет Давутоглу.

У делегацији Србије, су и министарка омладине и спорта Алиса Марић, помоћник министра спољних послова Горан Алексић, саветници председника Марко Ђурић, Јасмина Митровић Марић и Предраг Микић.

Николић је у Турској боравио и на самом почетку председничког мандата, у јуну прошле године када је заједно са Гулом копредседавао Самитом Организације за црноморску економску сарадњу у Истанбулу.

Председник Србије је на маргинама самита имао билатерални састанак са турским колегом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво