Читај ми!

Влада стабилна, нема разлога за изборе

Влада стабилна и јединствена у остварењу својих циљева, нема разлога за ванредне изборе, рекао премијер Србије Ивица Дачић. Задаци Владе сувише важни да би њихова реализација била прекинута, поручио Дачић.

Премијер Србије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је, после седнице Председништва СПС-а,  да нема разлога за ванредне изборе, јер је Влада стабилна и јединствена у остварењу својих циљева. 

"Влада је стабилна и она је Влада са резултатима које није имала ниједна друга влада за тако кратко време са високим степеном поверења", рекао је Дачић на ванредној конференцији за новинаре у седишту СПС-а.

Дачић је нагласио да су задаци Владе сувише важни да њихова реализација биле прекинута и да најновији покушаји дискредитације Владе нису успели.

"Не постоји ниједан озбиљан политички разлог за превремене изборе. Нико нема право да заустави Србију због својих парцијалних политичких интереса или интереса разних структура које желе да управљају Србијом, без обзира на то што их народ није бирао", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је Влада преузела најтежи посао да Србију уведе у ЕУ и да то чини преговарајући са највећим противником Тачијем.

Боримо се свим силама да добијемо почетак преговора са ЕУ, да реализујемо инвестиције, наставимо борбу портив корупције, рекао је Дачић и додао да би сваки други сценарио био заустављање Србије.

"Влада ће радити свој посао у интересу грађана, државе, не постоји ниједан политички разлог за одржавање избора", нагласио је Дачић.

Он је, такође, оценио да грађани не би подржали расписивање ванредних избора и одбацио захтеве опозиције да се они одрже.  "Није ми јасно када председник Демократске странке Драган Ђилас тражи изборе да ли хоће изборе у странци или у Београду", рекао је Дачић.

Премијер је, такође, навео да је за шест месеци постојања Владе на свим састанцима које је одржао са представницима ЕУ или света чуо само лепе речи о Србији.

"То вам гарантујем. Враћамо поштовање Србије у свету, а тиме имамо и веће шансе да је бранимо и веће шансе за инвестиције. У економској сфери спречили смо даље срљање и пад економије, зауставили пораст незапослености, динар је стабилан, дефицит буџета дупло мањи и чинимо све да грађани живе као сав нормална свет", нагласио је Дачић.

Према његовим речима, чак и политички аналитичари, који нису наклоњени партијама који чине власт, говоре да је такав ниво подршке имала Влада само када је добијена визна либерализација.

Дачић о сусрету са Радуловићем 

Говорећи о наводима који су се појавили у појединим медијима да се сретао са људима повезаним са групом Дарка Шарића, Дачић је рекао да се неколико пута сусрео са Родољубом Радуловићем.

Према његовим речима, у том тренутку је имао само полицијске информације на основу такозване Беле књиге, којом Радуловић није био означен као припадник криминалног клана Дарка Шарића.

Дачић је рекао да полиција, међутим, није вршила контраобавештајну заштиту министра полиције и да га није обавештавала о криминалним активностима појединих особа са којима се састајао.

"То је у тишини архивирано како би се искористило за притиске и уцене када за то дође време", рекао је Дачић и додао да он никада није починио кривично дело.

Он је прецизирао да је у децембру 2008. од Управе криминалистичке полиције добио књигу која представља преглед организованих криминалних група на територији Србије и да у њој Родољуб Радуловић, није био наведен као припадник клана Дарка Шарића.

"Зашто нисам упозорен и ко треба контраобавештајно да штити највише државне функционере и чува интегритет и ауторитет институција премијера", запитао је премијер.

"Зар ја треба да знам боље од полиције ко је припадник организоване криминалне групе. Ко данас штити контраобавестајно највише државне функционере? Да то неко ради никада се не би десила ни ова 'скривена камера'. Како нису испуњаване законске обавезе да ме полиција информише о свему", упитао је Дачић.

Дачић је рекао да су ситуације са Радуловићем, са скорашњом скривеном камером, али и са Катарином Ребрачом, која је дан пре хапшења примљена у његовом кабинету, биле усмерене на то да се он прикаже као неподобан.

"Да ли је то нормално? Ваљда треба неко мене да упозори на то да постоје људи који се баве криминалом, са којима не треба имати било какве контакте да се не би компромтовале институције", упитао је Дачић.

Уместо тога, како је рекао, све је то у тишини архивирано да би се искористило за уцене, притиске у време формирања владе, политичких криза или окончања поступка за избор директора полиције.

Премијер Дачић је на крају закључио да ће свако ко је починио било какво кривично дело сносити одговорност, "свако ко је сарађивао са Шарићем или Луком Бојовићем".

"То ће и даље бити основни циљ владе", рекао је Дачић. "Можда они који раде организоване кампање желе да прекину борбу против корупције како би спречили да не дође до њих", рекао је Дачић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво