Ракић Водинелић: Поништити избор Сикимића за директора Агенције

Функционерка Нове странке Весна Ракић Водинелић затражила је да се поништи, како каже, незаконит избор Драгана Сикимића за директора Агенције за борбу против корупције.

Ракић Водинелић у саопштењу наводи да Сикимић не испуњава услове за ову функцију те да је одлука Одбора Агенције незаконита.

Она истиче да забрана избора постоји ако је кандидат члан политичке странке, односно политичког субјекта.

"Такође, директор Агенције подлеже истим забранама које се односе на функционере. Једна од забрана коју Закон о Агенцији за борбу против корупције изриче сваком функционеру, па тако и директору Агенције јесте забрана сукоба интереса. Сукоб интереса постоји ако функционер има приватни интерес који утиче, може да утиче или изгледа као да утиче на поступање функционера у вршењу јавне функције односно службене дужности, на начин који угрожава јавни интерес" рекла је Водинелић.

Каже да се избором лица које очигледно не испуњава законске услове, "а доказано је близак СНС-у", омогућава једној политичкој странци да овлада готово свим институцијама и позива Одбор Агенције да поништи своју одлуку о избору Сикимића.

четвртак, 16. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара