Читај ми!

Излазак на изборе у интересу Албанаца

Шеф Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић каже да је у интересу Албанаца са југа Србије да изађу у пуном капацитету на изборе, како би добили максималан могући број посланика. Очекујем да ће до петка бити донета одлука и да ће изаћи на изборе са јединственим ставом, каже Станковић.

У интересу Албанаца са југа Србије да изађу у пуном капацитету на изборе и да добију максималан број посланика, онако како то произилази из закона, каже шеф Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић.

Иако су им и из Београда и Тиране упућени позиви да изађу на изборе, као једини легитиман начин да утичу на доношење или мењање закона у парламенту, Албански лидери на јучерашњем састанку нису донели никакав закључак.

"Доношење заједничке одлуке на тим просторима је тежак посао за све, па и за локалне лидере. Очекујем да ће до петка бити донета одлука и да ће они изаћи са јединственим ставом", рекао је Станковић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Подсећајући да је народни посланик Риза Халими одлучио да изађе на изборе са својом партијом, Станковић је рекао да очекује да ће и остали албански лидери то учинити уз наредном периоду.

На питање шта има већу тежину код Албанаца са југа - савет из Тиране или позив из Београда - Станковић је одговорио они сами могу да одлуче, али да позив из Тиране има велику тежину на њихову одлуку.

Шеф Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу негирао је да су прекинути формални разговори са Владом Србије, објашњавајући да се одвијају две активности паралелно.

"Једна активност се одвија за дневно функционисање локалне самоуправе и ту нема никаквог прекида с обзиром на то да Република Србија обавља своје обавезе према јавном сектору", каже Станковић.

Према његовим речима, "прекид" је настао као последица незадовољства распоредом мреже судова на том простору и сада постоји потреба да се интензивирају разговори, с обзиром на то да се сада комплетирају судови.

"Разговори морају да трају, они можда нису са свим албанским лидерима на једном месту, али редовни разговори се одржавају свакодневно и са свим албанским лидерима", подвукао је Станковић.

Кометаришући замерке Албанаца што немају загарантовано место у парламенту, Станковић је рекао да је таква одлука на надлежним државним органима.

"Разговори које смо имали са њима били су шанса да се у томе аргументовано разговара и да се заједно са другим државним органима донесе задовољавајућа одлука", закључио је Станковић.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара