Читај ми!

РИК тражи информације о листићима

Републичка изборна комисија упутила захтев републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац за достављање додатних информација у вези са пронађеним џаком са гласачким листићима из Панчева.

Републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац Републичка изборна комисија упутила је захтев за достављање додатних информација у вези са пронађеним џаком са гласачким листићима из Панчева, саопштено је на седници РИК.

РИК од Републичког јавног тужилаштва тражи да му се достави писана информација о досадашњем току и резултатима истраге коју је Тужилаштво покренуло у вези с изборним материјалом са бирачког места 57 у Панчеву, као и о евентуалним другим сазнањима која се односе на изборни материјал са избора одржаних 6. маја.

На седници су чланови РИК из Српске напредне странке тражили да се обави поновно бројање гласова, али је секретар Комисије Вељко Одаловић оценио да је тај захтев неутемељен и неоснован.

Са бирачког места, прво записници дођу у РИК, вреће са листићима се депонују и чувају четири године, део се затим уништава, а део остаје трајно. Захтев за поновно бројање је неоснован, јер су рокови прошли пет дана од завршетка избора и ту могућност можете да искористите после другог круга председничких избора, рекао је Одаловић.

Он је додао да та врећа није дошла у РИК и да је сада на Тужилаштву да истражи све што се у вези са тим догађало.

Одаловић је рекао да је полиција у више наврата поводом тога долазила у РИК, а да су Двери три дана прегледали изборни материјал и да затим нису удостојили Комисију да саопште какве су неправилности пронашли.

На седници је, такође, утврђено да ће у другом кругу председничких избора право гласа у Србији имати 6.771.479 бирача, а да накнада за материјалне и друге трошкове, као што је набавка канцеларијског и другог материјала за опремање бирачког места по бирачком месту у иностранству износи 50 евра.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво