Читај ми!

Оптужни предлог против бившег и садашњег в. д. директора ЈП "Ресавица" због извођења радова у руднику "Соко"

Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужни предлог против Јавног предузећа "Ресавица“ и вршиоца дужности директора Марка Вуковића и Саше Спасића за привредни преступ из Закона о рударству и геолошким истраживањима.

Марко Вучковић и Саша Спасић се терете да су наставили грађевинске, односно рударске радове и после 31. марта 2019. године, када је истекла дозвола за извођење тих радова на експлоатационом пољу у руднику угља “Соко“.

Законом су за овај преступ предвиђене новчане казне.

Оптужни предлог поднет је Привредном суду у Нишу који се огласио ненадлежним, због тога што је седиште управљачких органа предузећа Ресавица у Деспотовцу, па је месно надлежан привредни суд у Крагујевцу.

Против Марка Вучковића и Саше Спасића оптужни предлог је поднет због привредног преступа из Закона о рударству и геолошким истрживањима, односно, јер су изводили рударске радове након 31. марта 2019. када је истекло решење о дозволи за извођење тих радова.

У руднику "Соко" где је ово предузеће изводило радове 2022. године, догодила се несрећа у којој је погинуло осморо рудара, док је 20 повређено. У овом тренутку није познато да ли су се радови на које се односи поднети оптужни предлог одржавали у том делу рудника.

Oсновно јавно тужилаштво у Алексинцу је у јулу прошле године донело одлуку да нема основа за покретање кривичног поступка поводом смрти рудара.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво