Пронађено тело заставника који је нестао у каналу Дунав-Тиса-Дунав

Рониоци су пронашли јутрос тело заставника Мијодрага Тошковића који је приликом јучерашње реализације редовних вежбовних активности десантирања из хеликоптера на водену површину нестао у каналу Дунав-Тиса-Дунав.

Тело су пронашли рониоци 72. бригаде за специјалне операције заједно са припадницима ронилачке јединице Жандармерије и припадницима Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

Старији водник Бранко Војводић, који је јуче тешко повређен, превезен је на Војномедицинску академију у Београду где је синоћ оперисан. Након операције налази се на интензивној нези, а стање пацијента је и даље озбиљно.

Постоперативни опоравак протиче уредно, рекао је начелник Одељења за интензивну терапију на Клиници за анестезиологију и интензивну терапију ВМА, пуковник доц. др Иво Удовичић.

Војводића, који је задобио тешке повреде током вежбе десантирања из хеликоптера на канал Дунав-Тиса-Дунав у оквиру војног комплекса "Орешац", су посетили су министар одбране Милош Војводић и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић.

Формирана комисија за испитивање догађаја

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић формирао  је комисију за испитивање догађаја, која има задатак да сагледа све околности и утврди узрок његовог настанка. Стручне комисије за испитивање догађаја формирали су и командант Ратног ваздухопловства и ПВО и командант 72. бригаде за специјалне операције.

На лице места изашли су представници Вишег јавног тужилаштва у Панчеву и овлашћена службена лица војне полиције.

Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, обишли су породицу страдалог заставника Мијодрага Тошковића у Старој Пазови и изјавили саучешће.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић, том приликом, рекли су да ништа не може да надомести губитак супруга и оца, а да је Војска Србије изгубила храброг и искусног припадника, који је све додељене задатке извршавао посвећено и одговорно.

Заставник Мијодраг Тошковић рођен је 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. Био је ожењен и отац троје деце.

Министарство је саопштило, да ће због Тошковићеве смрти, бити отказан свечани концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" поводом Дана Војске Србије, који је био планиран за четвртак у 20 часова. Министарство одбране моли за разумевање грађане коју су већ преузели бесплатне улазнице за најављени концерт.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво