"Врачарци" негирали оптужбе за убиства

Oптужени припадници организоване криминалне групе "Врачарци" негирали су оптужбе за три тешка убиства и шест покушаја тешких убистава.

У Специјалном суду у Београду укупно 28 оптужених изјашњавало се о оптужници и кривици.

Кривицу су негирали Н. Т., Л. Ц., М. М., А. М., А. Н., В. М., В. К., В. У., Д. М., Ђ. К., И. Б., Ј. Б., Н. К., М. Д., М. Т., М. Р., Н. Б., Р. Т., С. М., Ф. Г., Д. Н., Н. В., О. Д., Б. Ш., А. Ч., Б. Д. и Д. Р.

Д. Т. је на питање да ли је разумео оптужбу и како се изјашњава о кривици, рекао да се по евиднецији о кривичним поступцима, против њега не води кривични поступак, и да се неће изјашњавати о кривици.

Према наводима из оптужнице, вође ове групе су Никола Вушовић, Урош Пиперски и Радоје Звицер, који је иначе означен као вођа "кавачког" клана.

Тужилаштво и браниоци су почели са уводним излагањима.

У овом предмету оптужено је укупно 45 особа, док се у одсуству суди 17 њих, међу којима су и вође групе.

Вушовић и Звицер су у бекству због чега ће им се судити у одсуству, док су припадници групе кратко негирали кривицу на припремном рочишту које је било затворено за јавност.

У овом предмету спојене су четири оптужнице, једна у којој су као вође означени Вушовић и Пиперски, друга у којој је вођа Радоје Звицер.

Спојене су и против В. У. за тешко убиство Драгана Ристића "Цађе", и оптужница против М. Д. због покушаја убиства Лазара Вукићевића.

Група се терети за убиства 20. марта Александра Халабрина, 10. септембра Драгана Ристића, и 17. октобра 2020. године Александра Шарца.

Покушаји убистава извршени су 7. октобра на сада покојног Лазара Вукићевића, 29. децембра 2019. године на Самира Дивљановића, 11. маја 2020. на Милоша Ниловића, 27. новембра 2020. године на Андрију Зарића, као и на Арсенија Стефановића 1. фебраура 2021. године.

Звицер и Вушовић терете се и да су од 2019. до 2022. године организовали групу, чији припадници су између осталог цијанидом покушали да отрују Страхињу Савића који се налазио у притвору у Црној Гори и био је спреман на сарадњу са истражним органима те државе.

У овом поступку Савић је и оштећени и оптужени.

Од оштећених на данашњем суђењу били су Самир Дивљановић, доведен из притвора, а који је рекао да не истиче имовинско-правни захтев и да се не придружује кривичном гоњењу.

Приступио је и Милорад Вукићевић, отац покојног Лазара Вукићевића, за чије убиство су оптужени припадници организоване криминалне групе Вељка Беливука.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво