Читај ми!

Заштитник грађана: Поступак према МУП-у због наводног малтретирања ЛГБТ особа

Заменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност покренула је испитни поступак према МУП-у због сумње на прекорачење овлашћења приликом претерса стана у Београду у коме су биле две особе које су припадници ЛГБТ популације. Припадници МУП-а су, наводно, 14. фебруара током претреса стана због пријаве да се у објекту налази дрога, понижавали и претукли две особе.

Заменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност Јелена Стојановић покренула је испитни поступак оцене законитости и правилности рада Министарства унутрашњих послова – ПУ за град Београд – због сумње на прекорачење овлашћења приликом претреса стана у Београду у коме су биле две особе које су припадници ЛГБТ популације.

Заштитник грађана је претходно саопштио, на основу прикупљених информација, да су припадници МУП-а 14. фебруара 2024. године, наводно, "због пријаве да се у стану налази дрога, током претреса претукли и понижавали две особе које су припадници ЛГБТ популације".

Заштитник грађана затражио је од МУП-а да му у року од 15 дана достави изјашњење о свим околностима наведеног случаја, укључујући и информацију које мере и радње је предузео Сектор унутрашње контроле.

Затражено је да се наведу и даљи кораци МУП-а у вези са случајем.

Заменица заштитника грађана поступак је покренула по сопственој иницијативи, пошто на адресу те институције до данас притужба поводом наведеног случаја није стигла.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара