Читај ми!

Тужилац тражи 184 године затвора за припаднике ''ваљевске групе''

Јавни тужилац за организовани криминал предложио је суду да припаднике тзв. "ваљевске групе" осуди за више кривичних дела међу којима је и тешко убиство, на казне затвора од укупно 184 године.

Тужилац је предложио суду да приликом одмеравања казне на које ће да осуди припаднике ове групе од отежавајућих околности има у виду да су вишеструко осуђивани, њихово држање након учињених дела и тежину последица.

Предложио да се вођа ове групе М.Л. за два кривична дела изнуда осуди на казне затвора од 15 и 12 година, док је за кривично дело тешко убиство Жељка Ђедовића предложио да се осуди на максималну казну затвора, односно на 40 година.

За другооптуженог З. Ј., који се оптужницом терети као директни извршилац убиства, тужилац је тражио да буде осуђен на казну затвора од 40 година, док је за трећеоптуженог М.М., иначе некадашњег полицајца, предложио казну затвора од 20 година такође за убиство Ђедовића.

За три кривична дела изнуде тужилац је предложио да се А.П. осуди на казне затвора од седам, пет и четири године, а Д.В. за два кривична дела изнуде на казне затвора од седам и четири године.

За иста кривична дела тужилац је предложио да суд Н.Г. осуди на казне затвора од шест и седам година, а М.Л. и А.Б. за по једно кривично дело изнуда на казне затвора од по шест година, док је за исто кривично дело за М.М. предложена казна затвора од пет година.

Бранилац М.Л. тврди да његов брањеник није починио кривична дела која му се стављају на терет, те је предложио да се ослободи од свих оптужби. Затим је бранилац З.Ј. тражио од суда ослобађајућу пресуду за убиство Ђедовића, јер како тврди, нема доказа за наводе тужилаштва.

З.Ј. је затим у својим завршним речима објаснио да је тог дана напао Ђедовића како би га само заплашио, што је урадио по налогу Н:Ј., иначе сведока сарадника у процесу Дарка Шарића, али је како тврди, Ђедовић њега напао, а онда је З.Ј. пуцао.

Наставак завршних речи заказан је за петак. Тужилаштво је одустало од оптужбе да су М.Л. и З.Ј. починили кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, као и од оптужбе за злочиначко удруживање за све оптужене осим за вођу групе М.Л., а одустало је и од оптужбе за кривично дело фалсификовање у односу на М.Л.

Припадници ове групе ухапшени су 2009. године, а суђење је почело наредне године.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво