Откривена имена осумњичених за убиство у Ваљеву

Ухапшен Зоран Јеличић из Падинске Скеле због сумње да је убио Жељка Ђедовића у Ваљеву. Милан Лазаревић, звани Лаза Бомбаш, био на челу деветочлане криминалне групе, која се доводи у везу са тим убиством.

Полиција је ухапсила Зорана Јеличића из Падинске Скеле због сумње да је убио Жељка Ђедовића у Ваљеву. За викенд је ухапшено девет чланова криминалне групе која се директно доводи у везу са тим убиством. У Окружном суду у Ваљеву вечерас је почело саслушавање петорице осумњичених.

МУП је саопштио да су ухапшени приватни предузетник Милан Лазаревић (1970), Милан Милинковић (1965), Небојша Голоскоковић (1980) и Александар Павловић (1970) из Ваљева, као И Зоран Јеличић (1968) из Београда.

Према информацијама полиције, вођа те групе је Милан Лазаревић, звани Лаза Бомбаш, који је провео седам година у затвору због разних кривичних дела.

"Директан извршилац овог кривичног дела јесте Зоран Јеличић. Њега је на лице места, возилом 'голф' довезао Милан Лазаревић", потврдио је директор полиције Милорад Вељовић.

У полицији кажу да је Лазаревић наручио Ђедовићеву ликвидацију. Лазаревић има фирму која се бави физичко-техничким обезбеђењем, али инспектори сумњају да је то предузеће у ствари било параван за извршење најтежих кривичних дела.

Међу ухапшеним члановима криминалне групе је и један полицајац, који је Лазаревићу дао полицијску униформу коју је убица користио приликом злочина.

У Ваљеву су се од почетка године догодила три убиства и пљачке банке и поште, што је уплашило грађане. Из МУП-а поручују да не треба да страхују и да ће сви злочини бити расветљени.

Вељовић је грађанима Ваљева и целе Србије поручио да су и полиција и држава одлучне и решене да "сасеку у корену" све видове криминала и обезбеде мир и сигурност грађанима.

"Ангажовање криминалистичке полиције из Београда и Жандармерије је доказ да ниједна криминална група на подручју Ваљева и у било ком граду Србије не може терорисати грађане", рекао је директор полиције.