Читај ми!

Настављено суђење Шарићу и његовим сарадницима оптуженим за прање пара

У Специјалном суду у Београду је, приказивањем писаних доказа настављено поновљено суђење Дарку Шарићи и његовим сарадницима, који се терете за прање новца за који се верује да је стечен кријумчарењем кокаина.

Представљени су писани докази који су изведени у претходном поступку, углавном банкарска документација која се тиче оптуженог Марка Дабовића. Прочитани су сви докази из прве и друге оптужнице, а затим и списи предмета за оптуженог Радована Штрпца из 2009. и 2010. године.

Док је судија читао списе, за реч се јавио бранилац Штрпца и рекао да се наредба коју је прочитао судија односи на два броја телефона, а да је по тадашњем закону та наредба за надзор и прислушивање морала бити образложена што овде није случај.

Додао је и да се наредба за продужење мере везује за основну наредбу за прислушкивање, те да би се продужила мера мора да постоји нека анализа резултата претходне наредбе. Оптужени Небојша Јестровић и Штрбац су, након прегледа тих доказа, ставили приговоре на њих, а Штрбац тврдио да наредба за прислушкивање незаконита. Поступајући тужилац је након паузе рекао да сматра да не постоје неке незаконите радње у доказима и да су наредбе о прислушкивању законите.

Адвокат Данило Шарић, бранилац Предрага Милосављевића, предложио је суду да се на следећем суђењу изврши увид у наредбе у вези са његовим брањеником.

Следеће суђење заказано је за 6. октобар, када је позван сведок Милорад С. Поред Шарића у овом поступку суди се и Небојши Јестровићу, некадашњем Шарићевом адвокату Радовану Штрбцу, Предрагу Милосављевићу, Зорану Ћопићу, Маринку Вучетићу, Бојану Станојковићу, Бобану Стоиљковићу, Аргушу Ердинћу , Марку Дабовићу, Горану Богдановићу и Стевици Костићу. Суд је на једном од претходних суђења донео решење да се Бојан Станојковићу суди у одсуству.

За Станојковићем је расписана потерница 19. априла прошле године, пет дана након што је Шарић поново ухапшен због сумње да је организовао другу криминлану групу.

Стајнојковић је обухваћен и новом оптужницом коју је Тужилаштво за организовани криминал подигло против Дарка Шарића и још 14 припадника његове нове организоване криминалне групе, којом се терете за поседовање оружја, изазивање опште опасности, злоупотребу службеног положаја и планирање тешког убиства сведока сарадника Небојше Јоксовића.

Шарићу и осталима у поступку за прање новца суђење се понавља по налогу Апелационог суда у Београду који је 4. августа прошле године укинуо првостепену пресуду којом је Шарић био осуђен на девет година затвора.

Поред Шарића пресуда је укинута и осталим осуђенима у овом поступку, док је суд потврдио део пресуде у ослобађајућем делу у односу на Дубравку Штрбац и Немању Крстајића.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се