Читај ми!

МУП: Експлозив у Смедереву активирао власник стана; повређени мушкарац пребачен на лечење у Београд

Jeдна особа је страдала, а две су повређене у експлозији која се синоћ догодила у згради у Улици слободе у центру Смедерева. Двадесетчетврогодишња девојка задобила је лакше повреде, док је њен брат теже повређен и због повреде оба ока пребачен на лечење у Београд. Експлозив je активирао власник стана који је и погинуо, саопштио је МУП.

На последњем, четвртом, спрату зграде у Улици слободе у центру Смедерева, синоћ је око 20.30 дошло је до експлозије. Четврти спрат и два спрата испод су разнесени.

Једна особа је изгубила живот, а две су повређене, потврдио је МУП.

Двадесетчетворогодишња девојка задобила је лакше повреде, вишеструке посекотине, док је њен брат теже повређен.

Првобитна информација била је да повређена девојка има 22 године, али је у МУП-у за РТС потвређено да је реч о двадесет четворогодишњакињи.

Брат девојке је у току ноћи у смедеревској болници имао хируршку интервенцију, јер је по читавом телу имао шрапнеле.

Након тога, пребачен је за Београд, због тешких повреда оба ока. Оба повређена су стабилно и ван животне опасности, потврђено је РТС-у у Општој болници. 

"Једва смо успели да побегнемо"

Према речима станара, у стану у којем се догодила експлозија живи четворочлана породица.

"Отац и унука су били на тргу када се догодила експлозија", рекао је један од станара, чији је стан тачно испод оног у ком се догодила експлозија.

Додао је да су повређени брат и сестра, а да је једна особа погинула.

"То је била катастрофа. Једва смо успели да побегнемо. У стану су ми разваљена улазна врата, попуцали су ми прозори и стакло у кухињи", рекао је други станар који се у тренутку експлозије налазио испред зграде.

Навео је да су сви станови у згради, којих има око 25, претрпели велику материјалну штету.

“Па како доживети када чујеш такву експлозију, а са друге стране када сазнаш да су ти врата од улазних врата у стан улетела унутра, значи само је остао шток. Због полиције и брзог доласка не знам шта се дешава са осталим становима. Из приче станара, сазнајем да су свима врата излетела, у целој згради”, поручује Драгољуб Филиповић, један од станара.

Према речима грађана, експлозија се чула и на периферији града. Неки од њих су успели да помогну унесрећенима.

"Ја сам у том тренутку чуо жену да кука, молим вас, помозите ми, нема ми детета, брата, нема ми оца. Jа сам скинуо торбицу и одмах сам одреаговао где сам утрчао у улаз и одмах сам видео још једног дечка који је утрчао са мном, где смо се једва пробили од великог шута од камења, једва смо стигли до ње. Ја сам је смиривао, опет сам јој рекао да је дете ту, убацили смо их у Хитну помоћ, полиција је брзо реаговала, ватрогасци, Хитна помоћ”, наводи Иван Тодоровић.

Од силине експлозије, готово сви станови на последња три спрата су оштећени, разнет је стаклени кров на згради, а делови стакла, намештаја и столарије су још на улицама.

Станарима још није дозвољен улаз у зграду, коју обезбеђује полиција.

Експлозив активирао власник стана

У експлозији која се синоћ догодила на задњем спрату зграде у Улици слободе у Смедереву, како се сумња, смртно је страдао власник стана, након што је активирао експлозив, саопштио је МУП.

Том приликом су, додају, повређене две особе.

Припадници Министарства унутрашњих послова и даље су на лицу места.

Увиђај на месту експлозије у центру Смедерева је завршен. Очекује се долазак грађевинске инспекције, која ће утврдити да ли је зграда безбедна за повратак станара.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се