Читај ми!

Тужилаштво одредило задржавање у два случаја насиља у породици

Треће основно јавно тужилаштво у Београду саопштило је данас да је одредило задржавање за две особе осумњичене у два одвојена случаја насиља у породици.

Задржавање је одређено осумњиченом Џ. Ш. (1978.) због постојања основа сумње да је претходног дана у породичној кући, у алкохолисаном стању извршио кривично дело Насиље у породици, тако што је након вербалне расправе упутио претње да ће напасти на живот или тело оштећене мајке, у присуству других чланова породице.

Kако се наводи у саопштењу, након саслушања осумњиченог, тужилаштво је предложило одређивање притвора у трајању од 30 дана, јер постоје особите околности које указују да ће осумњичени у кратком временском периоду поновити кривично дело и особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке, што је решењем суда и одређено.

У даљем току поступка, тужилаштво ће изводити доказне радње испитивањем сведока и наложити да се обаве потребна вештачења.

Поред тога, Треће основно јавно тужилаштво у Београду одредило је задржавање осумњиченом Е.Ђ. (2003.) због постојања основа сумње да је у стану у Београду, у општини Земун, извршио кривично дело Насиље у породици, такође из члана 194 став 1 KЗ, тако што је применом насиља угрозио телесни интегритет члана породице ванбрачне супруге, у више наврата задао ударце оштећеној, услед чега је задобила повреде.

С тим у вези, након саслушања осумњиченог, тужилаштво је предложило одређивање притвора у трајању од 30 дана, јер постоје особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке, што је решењем суда и одређено.

У даљем току поступка, тужилаштво ће изводити доказне радње испитивањем сведока и наложити да се обаве потребна вештачења, додаје се у саопштењу.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво