Читај ми!

Кривични поступак против полицајаца осумњичених за одавање информација Беливуковој групи

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је кривични поступак против А. П. и Н. В, полицајаца из Београда који се терете да су одавали поверљиве информације члановима криминалног клана Беливук-Миљковић.

А. П. и Н. В., који су ухапшени у уторак, сумњиче се за извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346. Кривичног законика и кривично дело злоупотреба службеног положаја из члана 359 КЗ-а, саопштило је Тужилаштво.

Према наводима кривичне пријаве, сумња се да су од јуна до октобра 2020. године у више наврата неовлашћено припадницима организоване криминалне групе чији су организатори Вељко Беливук и Марко Миљковић одавали поверљиве податке из електронског система МУП-а.

"Након саслушања тужилаца за организовани криминал предложио је судији за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду да се А. П. одреди притвор због опасности од понављања кривичног дела, од бекства и утицаја на сведоке, а Н. В. меру забране прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицима",  наводи се у саопштењу.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара