Читај ми!

Почело суђење Дарку Шарићу за прање пара

У Специјалном суду у Београду почело је суђење Дарку Шарићу и његовим сарадницима, због оптужби за прање новца, за који се верује да је стечен кријумчарењем кокаина.

На самом почетку, након прозивке оптужених и њихових адвоката, суд је констатовао да оптужени Бојан Станојковић одсутан, те да је за њим је расписана потерница 19. априла, пет дана након што је Шарић поново ухапшен због сумње да је организовао другу криминлану групу.

Станојковић је обухваћен и новом оптужницом коју је Тужилаштво за организовани криминал подигло против Дарка Шарића и још 14 припадника његове нове организоване криминалне групе, којом се терете за тешко убиство, дрогу, оружје, изазивање опште опасности, злоупотребу службеног положаја и планирање тешког убиства сведока сарадника Небојше Јоксовића.

Оптужени Дарко Шарић је поново негирао оптужбе да је заједно са сарадницима "прао" новац, за који се верује да је стечен кријумчарењем кокаина.

Шарић је остао при својим одбранама које је износио током претходних суђења, негирајући оптужбе.

Он је рекао да је судским вештачењем утврђено да је сав његов новац дошао из легалних токова, наводећи да је осуђен за нешто што није био ни оптужен, односно за куповину фирме "Штампа".

Шарић је казао да је судским вештачењем утврђено да је 19 милиона његовог новца легално уложено у некретнине, као и да је све плаћао готовином.

Како је навео, 2003. године је пријавио своје некретнине и редовно плаћао порез држави.

Другооптужени Небојша Јестровић је такође остао при ранијим одбранама, након чега је замолио судију да прочита његову жалбу упућену Апелациониом суду, у којој је детаљно објаснио све.

Андрија Крловић је замолио судско веће да учини оно што је Апелациони суд наложио када је вратио суду да понови суђење, додајући да никад није посумњао у легалност Шарићевог новца.

Крловић је истакао да оптужницом није обухваћена продаја штампарије, док је у пресуди поменута и штампарија.

Оптужени Маринко Вучетић и Предраг Милосављевић су се кратко изјаснили да остају при својим ранијим исказима.

Поступајући судија је све оптужене питао да ли су имали општа сазнања о кривичном делу прање новца, пре саме оптужбе.

Следећи је своју одбрану изнео адвокат Радован Штрбац, који је након упозорења судије да понавља одбрану коју већ имају у списима, рекао да чланови већа нису били од самог почетка у овом поступку због чега мора да их упозна са најважњим тезама одбране.

Шарићу и осталима у овом поступку суђење се понавља по налогу Апелационог суда у Београду, који је 4. августа укинуо првостепену пресуду којом је Шарић био осуђен на девет година затвора.

Поред Шарића пресуда је укинута и осталим осуђенима у овом поступку, док је суд потврдио део пресуде у ослобађајућем делу у односу на Дубравку Штрбац и Немању Крстајића.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво