Читај ми!

Изрицање пресуде Ивану Тодосијевићу 19. октобра у Приштини

У Основном суду у Приштини завршено је поновљнео суђење Ивану Тодосијевићу председнику привременог органа општине Звечан, оптуженог за наводно "подстицање на националну, расну, верску мржњу, немир или нетолеранцију", а за два дана очекује се изрицање пресуде.

Тодосијевић је првостепено осуђен крајем 2019. године у Приштини на две године затвора због изјаве коју је дао на обележавању 20. година од НАТО бомбардовања у Звечану, када је навео да је случај Рачак измишљен и искоришћен као повод за бомбародовање.

Првостепену одлуку потврдио је касније и Апелациони суд у Приштини. Браниоци Тодосијевића су потом жалбу поднели Врховном суду. Веће тог суда олучило је да врати случај на поновно суђење.

Данашњим рочиштем завршено је поновљено суђење Тодосијевићу, потврдио је РТС-у његов адвокат Небојша Влајић, рекавши да је првостепена пресуда поништена из процедуралних разлика, те да је тужилац у случају, остао при истим наводима и доказима из претходног поступка.

Влајић очекује да Тодосијевић буде ослобођен, јер се како каже, ради о слободи изражавања која не подлеже кривичној одговорности.

Изрицање пресуде је заказано за среду у 10 часова у Основном суду у Приштини.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво