Читај ми!

Тужилаштво тражи две и по године затвора за Драгољуба Симоновића

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поднело је суду оптужни предлог против бившег председника Општине Гроцка Драгољуба Симоновића и бивше начелнице општинске управе Б. Б. Ђ. због сумње да су починили злоупотребу службеног положаја.

Тужилаштво је суду у оптужном предлогу предложило да Драгољуба Симоновића осуди на казну од две године и шест месеци затвора, а Б. Б. Ђ. на шест месеци затвора, наводи у саопштењу ово тужилаштво.

Предложило је и да суд обома изрекне меру безбедности забране вршења позива, делатности и дужности које се односе на располагање, коришћење, управљање, руковање и чување јавне својине и располагање новчанима средствима – Симоновићу у трајању од пет године, а Б. Б. Ђ. од три године.

Симоновић се оптужницом терети да је незаконитим поступањем у децембру 2018. године проузроковао штету буџету Градске општине Гроцка у износу од 11.647.035,63 динара, каже се у саопштењу.

Сумња се да супротно одредбама Закона о буџету и Одлуке о буџету ГО Гроца за 2018. годину, у децембру те године донео решење којим се одобрава исплата годишње награде за 2018. запосленим, именованим, постављеним и изабраним лицима у ГО Гроцка од по 50.000 динара, а која се увећава за припадајуће порезе и доприносе.

Б. Б. Ђ. такође се сумњичи да је незаконитим поступањем у новембру 2018. године проузроковала штету буџету ГО Гроцка у износу од 3.993.000 динара.

Сумња се да је, супротно прописима, у новембру 2018. године донела решење којим се одобрава исплата једнократне помоћи запосленим и постављеним лицима на основу којег је истог дана из буџета општине извршена исплата укупног бруто износа од 3.993.000 динара. 

Против Драгољуба Симоновића се, иначе, води кривични поступак због сумње да је подстрекавао друге окривљене да запале кућу локалног новинара који је извештавао о корупцији у општини.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво