Читај ми!

Саслушан Драгољуб Симоновић, сумња се да је оштетио општину Гроцка за више од 11 милиона динара

Бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић саслушан је због сумње да је злупотребом службеног положаја оштетио буџет општине за више од 11 милиона динара. Симоновић је негирао оптужбе.

Симоновић је саслушан у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поводом сумњи да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја, из члана 359, став 1 Кривичног законика.

Симоновић је на саслушању изнео одбрану у присуству свог изабраног браниоца, где је негирао наводе кривичне пријаве, која га терети да је незаконитим поступањем у децембру 2018. године проузроковао штету буџету ГО Гроцка у износу од 11.647.035,63 динара.

Он се терети за кривично дело злоупотреба службеног положаја, а кривичном пријавом за исто кривично дело терети се и тадашња начелница управе ГО Гроцка Б. Б. Ђ.

Њој се на терет ставља да је такође незаконитим поступањем у новембру 2018. године проузроковала штету буџету ГО Гроцка у износу од 3.993.000,00 динара.

Она је саслушана прошле седмице у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишеег јавног тужилаштва у Београду, где је такође негирала извршење кривичног дела.

Кривичну пријаву против Симоновића и Б. Б. Ђ. Вишем јавном тужилаштву уБеограду поднела је Дирекција полиције, Управа криминалистичке полиције - Одељење за борбу против корупције.

Сумоновићу се од раније суди за паљење куће новинара портала "Жиг инфо" Милана Јовановића у Гроцкој  2018. године.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара