Читај ми!

Нова хапшења у наставку акције "Брезовица"

Полиција је ухапсила седам особа на више локација на Косову и Метохији, доводећи их у везу са криминалним радњама приликом нелегалне градње викенд насеља у зони Националног парка "Шар планина" на Брезовици.

У наставку акције "Брезовица" припадници тужилаштва и полиције су данас проверили и претресли 11 различитих локација, од којих осам у Приштини, две у Подујеву и једну у Косовом Пољу, где је ухапшено седам осумњичених особа.

Одлуком тужиоца, одређено им је задржавање у трајању од 48 сати. Осумњичени су да су извршили кривична дела "примање и давање мита, стицање користи и вршење утицаја".

Медији на албанском су јавили да је један међу ухапшенима одборник владајућег Самоопредељења у СО Приштина Б.Љ, зет министра за инфраструктуру Љибурна Аљиуа.

Током данашње акције одузети су различити материјални докази о чему ц́е убудуц́е бити обавештено Основно тужилаштво у Урошевцу, саопштено је из тужилаштва.

Што се тиче осумњичених, очекује се да Основно тужилаштво у Урошевцу у законском року поднесе захтев за одређивање мере притвора Основном суду у Урошевцу.

Претходних дана ухапшена је још једна особа у вези са предметом "Брезовица", осумњичена за кривично дело примање мита.

У досадашњим акцијама у случају "Брезовица", почевши од 21. децембра прошле године ухапшено је више од 30 особа, међу којима и некадашњи председник општине Штрпце Братислав Николић.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво