Читај ми!

Завршено рочиште у процесу Беливук и Миљковић, наставак крајем месеца

У Специјалном суду у Београду завршено је данашње припремно рочиште у процесу против организоване групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници терете за седам убиства, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Припремно рочиште ће бити настављено 26. септембра када би требало да почне читање друге оптужнице.

Адвокати су новинарима рекли да је дошло до полемике између адвоката Марка Миљковића и заменика Вишег јавног тужиоца око доказа преузетих са апликације "Скај".

Тужилаштво се противило издвајању доказа преузетих са те апликације.

Окривљени су завршили са својим уводним излагањима, а како су адвокати пренели новинарима Беливукова и Миљовићева излагања су била интригантна и провокативна.

Беливук је, према речима адвоката, током излагања говорио мирно и прибрано, оспоравајући комуникацију са апликације "Скај" и машину за млевење меса, у којој су како се наводи у оптужници, припадници групе млели претходно убијене људе.

Рекао је такође да су фотографије из оптужнице "фотошопиране".

Миљковић је у свом излагању, како су пренели адвокати, рекао да "бити мртав није кривично дело, а да је убиство кривично дело, те да ако нема обдукционог налаза човек није мртав".

Према речима адвоката, Миљковић је рекао да Здравка Радојевића супруга и даље вероватно крије, као и да су сви сведоци-окривљени "патолози под хипнозом".

Заказано читање друге оптужнице 

Читање друге оптужнице је заказано за крај септембра јер је Владе Драганић у изолацији због ковида 19.

Припремно рочиште је, иначе, затворено за јавност и њему могу да присуствују само оптужени, њихови браниоци, пуномоћници оштећених, поступајући тужилац и судско веће.

Друга оптужница против овог клана за још два убиства је потврђена и средином јула суд је на предлог Тужилаштва за организовани криминал донео решење о спајању две оптужнице.

Адвокати Никола Ристовић и Милош Малиџан, који су бранили Беливука и неколико припадника његове групе, отказали су пуномоћје свим припадницима ове криминалне групе и саопштили су да излазе из овог предмета.

Беливук и Миљковић су у јулу ангажовали нове адвокате Владимира Петровића и Гордану Божиловић Петровић који ће их заступати у даљем поступку.

Оптужени члан ове криминалне групе Срђан Лалић закључио је споразум са Тужилаштвом за организовани криминал и постао сведок окривљени.

Према том споразуму, он ће сведочити против криминалне групе и биће осуђен на казну затвора од 18 година, која ће му бити изречена на крају суђења.

Лалић је иначе оптужен за шест убистава, поседовање оружја и отмицу за шта му је претио доживотни затвор.

Осим Лалића, у овом поступку статус сведока сарадника имају и Бојан Хрватин и Никола Спасојевић, који су за казне затвора од 14 и 15 година пристали да сведоце против својих некадашњих сарадника, чланова ове криминалне групе.

Беливук, Миљковић и још 28 припадника њихове организоване криминалне групе првом оптужницом се терете за убиства Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје, као и за оружје, дрогу, отмицу и силовање.

Другом оптужницом се терете за убиства Горана Михјаловића и Николе Митића.

На данашње рочиште Беливук, Миљковић и остали оптужени су доведени из притвора окружног затвора, док је четворо оптужених дошло са слободе, а троје окривљених сведока доведено је са тајних локација.

Специјално тужилаштво у Црној Гори је подигло оптужницу против Беливука, Миљковића, Јанковића и Ратка Живковића због отмице Милета Радуловића званог "Капетан".

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара