Читај ми!

Осумњичени за претње Јовани Јеремић се нагодио са тужилаштвом

Мушкарац који је био осумњичен за упућивање претњи новинарки Јовани Јеремић закључио је са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду споразум о признању кривичног дела, наводи се у саопштењу. Тужилаштво је предложило шест месеци кућног притвора и једногодишњу забрану приласка Јовани Јеремић.

Осумњичени С. М. је признао да је извршио кривично дело угрожавање сигурности новинарке Јоване Јеремић претњом да ће напасти на живот и тело, саопштило је Прво основно јавно тужилаштво у Београду. 

"Након што је у сарадњи Првог основног јавног тужилаштва у Београду и УКП Трећег одељења утврђен идентитет НН лица које је у у периоду од 26. до 28. 7. 2022. године угозило сигурност новинарке Ј. Ј. претњом да ће напасти на живот и тело, која оштећена обавља послове од јавног значаја у области информисања, а у вези са пословима које обавља, одређено је задржавање у трајању од 48 стаи према С. М.", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је С. М. кривично дело извршио тако што је са свог мобилног телефона у наведеном периоду слао поруке претеће и увредљиве садржине на број телефона који користи оштећена и саслушан у својству осумњиченог дана 7. августа пред замеником јавног тужиоца који је задужен за праћење и рад у предметима у којима су оштећена лица новинари, којом приликом је првобитно негирао наводе кривичне пријаве.

Наводи се да му је након саслушања Први основни суд у Београду, на образложен предлог тужилаштва, одредио притвор у трајању од 30 дана због постојања околности које указују на опасност од бекства и особитих околности да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на сведоке који треба да буду испитани у поступку.

Додаје се да је након спроведеног доказног поступка у коме је испитана оштећена и обављена неопходна вештачења, С. М. данас признао извршење кривичног дела за које је законом предвиђена казна кућног затвора у трајању од шест месеци, а изречена је и мера забране приближавања и комуникације са оштећеном на удаљености мањој од 100 метара у трајању од једне године.

Споразум је по закључењу прослеђен Првом основном суду у Београду на преиспитивање и прихватање, те је прихваћен истог дана пресудом.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се