Читај ми!

Тужилац тражи по осам година затвора за навијаче Звезде због напада на комби

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је Вишем суду у Београду оптужни предлог против петорице осумњичених навијача ФК Црвена звезда због, како се наводи, унапред планираног, безобзирног напада на комби који је превозио навијаче ФК Партизана, после дербија, 16. априла у атару села Марковац.

Шест осумњичених навијача ФК Црвена звезда, од којих је један малолетан, ухапшено је због напада на комби који је превозио навијаче ФК Партизан, после дербија 16. априла, код села Марковац, општина Младеновац.

Оптужним предлогом се В. М. (25) из Младеновца, Б. Н. (35), И. М. (31), Т. А. (19) и М. С. (21) сви из Београда, ставља на терет да су свесни свог дела, у урачунљивом стању, са умишљањем извршили кривична дела насилничко понашање на спортској приредби и изазивање опште опасности, саопштило је Више јавно тужилаштво (ВЈТ) у Београду.

За све окривљене тужилаштво је суду предложило да их осуди на јединствену казну, по осам година затвора и на новчану казну по 400.000 динара.

Тужилаштво је суду предложило да свима изрекне меру безбедности – забрана присуствовања одређеним спортским приредбама у трајању од пет година, с тим да се време проведено у затвору не урачунава у време трајања ове мере.

За сву петорицу окривљених тужилаштво је предложило суду и да им продужи притвор да не би у кратком периоду поновили кривично дело, имајући у виду да су оптужени за кривично дело са израженим елементима насиља, да су изазвали опасност по живот и тело девет младих људи, који су захваљујући невероватној срећи претрпели лаке телесне повреде и нису одлетели у ваздух заједно са комбијем, који је експлодирао.

Сви осумњичени на саслушању су се бранили ћутањем, користећи законско право да не износе одбрану пред поступајућим тужиоцем.

Оптужним предлогом осумњиченима се ставља на терет да су 16. априла око 22 часа, заједно са више Н.Н. особа, након дербија између ФК Црвена звезда и ФК Партизан, у атару села Марковац, као навијачи Црвене звезде, препречили пут комбију који је превозио навијаче противничког тима.

По изласку из својих возила, осумњичени су ставили маске на лице и капуљаче на главу и кренули према комбију.

Каменицама и другим предметима су разбили сва стакла на комбију, а потом убацили запаљене бакље у унутрашњост комбија.

Притом је један Н.Н. нападач кроз полупан прозор палио тапацирани кров у комбију.

Пошто је запаљена унутрашњост комбија, у којем је било девет оштећених, они су покушали да напусте возило, али им је један од Н.Н. нападача то онемогућавао, држећи врата возила са спољне стране.

Комби се запалио од убачених бакљи, након чега су нападачи отишли, а оштећени су успели да напусте комби и побегну у оближњу њиву.

Возило које је било захваћено ватром убрзо је експлодирало. У овом инциденту четири особе из комбија задобиле су лаке телесне повреде.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара