Читај ми!

Драгаш – наставник тукао ђаке каишем, терети се за злостављање

Због сумње да је каишем тукао ђаке незадовољан њиховим знањем, против наставника у школи у Драгашу код Призрена, локално тужилаштво је подигло оптужницу.

Д. М. се терети да је починио кривично дело "злостављање у вршењу службене дужности" и "наношење лаких телесних повреда".

Према оптужници Основног тужилаштва у Призрену, наставник математике Д. М. 13. маја малтретирао је, застрашивао и озбиљно вређао достојанство ученика Ф.З., С.З., и Е.Х.

Наводи се да је наставник чим је ушао у учионицу тражио од ученика да изваде књигу из математике и да у себи прочитају последњу лекцију. Затим је тражио да оду до табле и понове лекцију коју су прочитали.

"Незадовољан њиховим излагањем, тражио је каиш са панталона од једног ученика, којим је ударао троје ученика, чиме им је наносио физички бол и страх, а самим тим и тешку повреду достојанства", тврди се у оптужници.

Због пријаве родитеља полицији, наставник математике наставља сутрадан из "освете", наводе из тужилаштва у Призрену, најпре да вређа ученике у присуству осталих, а онда им и закључује слабе оцене из поменутог предмета.

Додаје се да је тим поступцима окривљени починио и кривично дело "освета", и тужилаштво предлаже суду да се, након одржаног рочишта, извођења доказа и њихове оцене, окривљеном забрани вршење функције у управи или јавној служби.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се