Полицијском контролом аутобуса откривено преко 3.500 прекршаја

Саобраћајна полиција је током прошлонедељне контроле 4.189 аутобуса који превозе путнике у унутрашњем и међународном превозу, открила 3.591 прекршај.

Највећи број прекршаја, укупно 1.493, односио се на прекорачење времена управљања и одмора возача, као и друге неправилности са тахографом, док је због непоседовања одговарајуће документације санкционисано 636 возача, саопштио је МУП.

Наводи се да је због прекорачења брзине санкционисно 45 возача аутобуса, а због некоришћења сигурносног појаса 381.

Саобраћајна полиција открила је више случајева драстичног кршења прописа од стране возача аутобуса.

У лозници је 18. јула контролисала аутобус турског превозника који је превозио око 30 путника на релацији Истанбул - Сарајево и том приликом открила 15 прекршаја возача и 12 правног лица - превозника.

Сачињени су прекршајни налози, а укупан износ новчаних казни је 1.470.000 динара. Возач аутобуса искључен је из саобраћаја, а превозник је по путнике послао другог возача.

Поред тога, 19. јула код Димитровграда контролисан је аутобус турског превозника који је превозио 47 путника на релацији Будимпешта - Истанбул.

Откривено је 18 прекршаја возача и 17 правног лица - превозника, сачињени су прекршајни налози, а укупан износ новчаних казни био је 2.590.000 динара.

Возач аутобуса искључен је из саобраћаја, а с обзиром да се радило о вишечланој посади, након плаћања новчаних казни, други возач наставио је са превозом путника.

Током трајања акције, није се догодила ниједна тежа саобраћајна незгода с учешћем аутобуса.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се