Читај ми!

Хоргош, гепек пун уређаја за рударење биткоина

Спречено кријумчарење девет уређаја за производњу криптовалуте биткоин и 500 уложака за електронске цигарете на граничном прелазу Хоргош.

Необичан случај је откривен на улазу у земљу, када је у траку за путнике који немају ништа да пријаве стигао "BMW M2" немачких регистарских ознака, саопштено је из Управе царина.

Како се наводи, аутомобилом је управљао страни држављанин који се, према сопственој изјави, из Немачке упутио ка Црној Гори, а цариницима на прелазу је потврдио да нема ништа да пријави.

Међутим, током детаљне контроле откривено је да се у пртљажнику налази 8 уређаја "S19 Antiminer Bitcoin Miner Machine", док је на задњем седишту откривен још један такав уређај и кутија пуна уложака за електронске цигарете марке "Елфбар".

Вредност откривене непријављене робе процењена је на готово четири милиона динара, а како та вредност прелази једну трећину вредности возила, одузет је и аутомобил вредан пет милиона динара, чиме се укупна вредност прекршаја попела на девет милиона.

Подсетимо, биткоин представља виртуелну валуту која настаје процесом рударења "mining", за шта је неопходан специјални рачунар који може да решава компликоване једначине и тако производи виртуелни новац.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво