Кубуровић: Приштински органи нису доставили ниједну тражену информацију

Када Тужилаштво за организовани криминал прикупи тражене податке, Министарство правде Србије ће их путем правне сарадње проследити надлежним органима на Косову, рекла је министарка правде Нела Кубуровић.

Министарка Нела Кубуровић је реаговала на изјаву косовског тужиоца Александера Љумезија да Србија не сарађује у откривању идентитета починиоца убиства Оливера Ивановића.

Подсетила је да је замолнице косовских органа за достављање одређених података у вези са убиством Ивановића Министарство правде проследило Тужилаштву за организовани криминал на даље поступање.

У одговору на замолнице Београда, које је Министарство правде добило, приштински органи навели су да су спремни на сарадњу и да ће записник о увиђају доставити у најкраћем року, напоменула је Кубуровићева, наводи се у саопштењу.

"Колика је искрена воља и жеља за сарадњом косовских органа са надлежним органима у Београду говори и то да до данас Тужилаштву за организовани криминал није достављена ниједна тражена информација, па чак ни записник са увиђаја, после више од две недеље од убиства Ивановића. Толико о њиховој искреној сарадњи", нагласила је Кубуровићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се