Смедерево, васпитне мере малолетницима због паљења школе

Двојица малолетника су због подметања пожара у шест објеката у родном Вучаку, у општини Смедерево и смедеревској Основној школи “Доситеј Обрадовић“ осуђена на боравак у васпитној установи.

Мера боравка у васпитној установи отвореног типа, коју им је изрекао Виши суд у Смедереву може трајати најмање шест месеци, а највише две године. Одлуку доноси суд накнадно на основу извештаја установе у коју буду упућени.

Суд је одредио и да у васпитној установи заврше школу и знат.

А. Ђ. (16) и М. В. (17) су крајем августа, у ноћним часовима, провалили у напуштени трговински објекат тражећи траке за фискалне касе које навијачи бацају на утакмицама. Објекат су потпм запалили јер су се уплашили да су оставили отиске.

Наредних ноћи провалили су у пет породичних кућа, у којима нико не живи и запалили их.

Притвор им је укинут али је одређена мера забране напуштања родитељске куће у Вучаку, без одобрења Суда, уз забрану коришћења телефона и интернета.

Материјална штета која је настала само у пожару школе процењена је на нешто више од девет милиона динара.

У тих девет милиона није урачунат износ штете за пет породичних кућа које су такође запалили и напуштени трговински објект у селу који је био први на удару.

На крају су, 2. септембра ујутро провалили у Основну школу "Доситеј Обрадовић" чији је монтажни део брзо плануо јер је коришћена стаклена вуна за изолацију.

У том пожару изгореле су кухиња, трпезарија, библиотека од 13.970 књига и просторије за продужени боравак деце нижих разреда. Школа је осигурана, а оштећени власници кућа упућени су на парнични поступак за надокнаду причињене штете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара