Завршне речи на суђењу Марку Милићеву 26. октобра

Завршне речи на суђењу Марку Милићеву (34), оптуженом да је својим возилом "кантримен" усмртио Луку Јовановића (21) прошлог лета на Бранковом мосту, одложене су данас за 26. октобар у Трећем основном суду у Београду.

Тужилаштво је прецизирало оптужницу - техничким усаглашавањем са резултатима доказног поступка током суђења, па је одбрана затражила додатно време за припрему своје завршне речи, преноси Танјуг. 

Прецизираним оптужним предлогом међутим нису мењана кривична дела за која се терете Милићев, његов кум Братислав Весовић и таксиста Саша Јанковић, као ни казне које је тужилаштво раније предложило.

Оптужžним предлогом Треће основно туžжилашšтво у Београду предлоžжило је суду да Милићева осуди на 10 година затвора због кривичног дела "теšко дело против безбедности јавног саобраћаја" и кривичног дела "непруžжање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи".

Тужžилаšштво је за његовог кума Весовића предложžило казну од три године затвора за кривично дело помоћ учиниоцу после извршšења кривичног дела, за таксисту Јанковића девет месеци затвора због кривичног дела неотклањање опасности.

Након што тужилаштво, оптужени и њихови браниоци изнесу завршне речи, суд ће заказати изрицање пресуде.

Овај случај је изазвао велику медијску пажњу прошлог лета, с обзиром да је Милићев након инцидента био у бекству, а месец дана касније је ухапшен у Кини.

Споран је био и ауто којим је извршено кривично дело, с обизиром да никада није пронађен, а сумња се да је растављен на комаде и да није био регуларан.

Милићев и Весовић су у притвору више од годину дана, док се Јанковић брани са слободе.
Судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду је средином септембра проšле године донео пресуде којима је петоро Милићевих пријатеља, који су кобне вечери били са њим у ауту, осуђено на казне кућног затвора од четири до 10 месеци, за које су се нагодили са туžилаšтвом уз признање кривичног дела.

Тамара Богдановић је осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шšест месеци кућног затвора.
Милићев је 7. септембра прошле године депортован из Кине, где се скривао док је био у бекству.
У оптужžном предлогу наведено је да је Милићев возио неприлагођеном великом брзином када је ударио Луку Јовановића 25. јула на београдском Бранковом мосту, а потом побегао.

Весовић се терети да је кршио Милићева и помагао му након кривичног дела да сакрије ауто.
Возач "Пинк таксија" Сашšа Јанковић се терети јер није пријавио да је доšшло до удеса иако је видео да је "кантримен" оšштећен.

Возило за које се сумња да је Милићев возио у тренутку несреће није пронађено, али је полиција утврдила да је реч о украденом аутомобилу и да иза тога стоји добро организована криминална група која је аутомобиле крала у иностранству, а потом их довозила у Србију.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући.

Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашšли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео "мини кантримен". Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара