Читај ми!

Kаменована капија цркве у Ораховцу

Неколицина непознатих младића камењем је гађала капију порте Цркве Успења Пресвете Богородице у Ораховцу, а случај је пријављен Косовској полицији, јавио је Радио Контакт плус из Косовске Митровице.

Инцидент се догодио после литургије која је у тој цркви служена поводом црквеног празника Покрова Пресвете Богородице, у тренутку док су се у порти налазила деца ораховачког пароха Веље Стојковића, преноси Танјуг.

Стојковић је рекао да се инцидент догодио непосредно након што су се верници разишли по завршетку литургије, истичући да се тада зачуо снажан ударац веће каменице која је погодила метална врата црквене порте.

Тај напад је свештеника узнемирио и заплашио његову децу, која су се, у том тренутку, играла у порти цркве.

Свештеник је о том инциденту одмах обавестио Косовску полицију, која је извршила увиђај.

Према сведочењу једног од очевидаца, који је заједно са свештеником полицији дао исказ, напад су извела четворица албанских младића док су пролазила поред цркве, од којих је један изненада бацио камен на врата црквене порте.

Младићи су побегли према делу Ораховца који насељавају косовски Албанци.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара