Читај ми!

Одложено изрицање пресуде Мирославу Гвоздену

Припаднику Војске Републике Српске Мирославу Гвоздену одложено је изрицање пресуде због болести судије. Сумња се да је Мирослав Гвозден, звани Мићко, извршио ратни злочин над цивилима на територији Санског Моста у децембру 1992. године.

Следећи термин за објављивање пресуде у Одељењу за ратне злочине Вишег суда у Београду биће накнадно заказан, преноси Танјуг.

Гвоздену се оптужницом на терет ставља да је, из освете због убиства брата, убио шест и ранио једног цивила у Томашици и Сасини.

Кривично дело, како се сумња, извршио је са директним умишљајем, као саизвршилац заједно са Милом Гвозденом, који још није доступан правосудним органима.

Мирослав и Мило Гвозден су се, према оптужници, договорили да освете погинулог брата Радослава Гвоздена и то лицима за која су знали да живе у селима у којима су извршили убиства.

Тужилаштво за ратне злочине преузело је овај предмет од Кантоналног суда у Бихаћу, који је прошле године у фебруару расписао потерницу за Милом Гвозденом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара