Читај ми!

Умор возача вероватно основни разлог несреће

Начелник Управе саобраћајне полиције Србије Владимир Ребић каже да је умор возача вероватно основни разлог за јучерашњу аутобуску несрећу, у којој је једна особа погинула, а више од 60 повређено.

Саобраћајна несрећа догодила се јуче ујутру код Бубањ Потока, када се преврнуо аутобус са српским туристима који су се враћали из Грчке.

Ребић је у Јутарњем програму РТС-а рекао да је на основу првих информација и изјава сведока умор возача вероватно основни разлог за несрећу. Полиција за сада нема све податке због оштећења тахографа, па ће се сутра знати више података.

Према његовим речима, сутра ће се знати да ли је поштована брзина и прописи о томе колико дуго возач може да вози.

Додао је да је правно лице, организатор путовања, имало намеру да поштује правила, будући да је оформило посаду, али да се то не може тачно тврдити док се не очита тахограф.

Ребић је подсетио да МУП много ради на превенцији саобраћајних незгода и да је, поред осталог, са Министарством просвете направило договор да полицијски службеник буде на лицу места када почињу екскурзије и да том приликом ради алкотест возачу и утврђује техничку исправност возила и остале процедуре.

У овом тренутку, како је додао, МУП има 15 мобилних екипа које контролишу возаче аутобуса и теретних возила, највише на наплатним рампама и граничним прелазима, како не би ометали путнике.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Милан Божовић рекао је да је проблем у Србији што су возачи дефицитарни кадар и што имамо "сезонске" возаче, који нису у сталном радном односу.

"То није баш најбоље, оно што је добро је што возач дуго проведе код превозника па може да се прати његово стање и зна се да ли може да му се повери линија која је дуга или не", рекао је Божовић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво