Читај ми!

Стефановић: Органи других држава одлучују о Орићу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је у случају изручења Насера Орића држава урадила све што је требало и да о томе сада одлучују органи других држава.

"Оно што је било до Србије, ми смо урадили. Потврђено је да је оптужница на снази и Министарство правде је тражило изручење. Сада је на органима других држава да одлучују о томе", рекао је Стефановић, преноси Танјуг.

Србија је учинила све да неко ко је осумњичен да је починио најтеже злочине и најтежа кривична дела дође и одговара пред нашим судом, рекао је Стефановић.

Министарство правде је јуче затражило од Швајцарске изручење Орића, који је у ухапшен 10. јуна у Берну по српској потерници због сумње да је извршио ратне злочине.

Уз захтев за изручење Швајцарској је прослеђена и пратећа документација у вези са оптужбама за које га терети Тужилаштво за ратне злочине.

Говорећи о сутрашњем наставку дијалога и сусрету српског и косовског премијера у Бриселу, министар Стефановић је нагласио да политичка позиција Србије остаје потпуно иста у вези са формирањем Заједнице српских општина и да неће бити одступања од договореног.

Стефановић је новинарима рекао да је формирање ЗСО био кључни договор у ранијим преговорима у Бриселу и изразио наду да ће сви поштовати оно што је раније договорено.

Говорећи о хапшењу и пуштању на слободу лидера Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја у Љубљани, Стефановић је рекао да је то чудна коинциденција, те да је очито реч да се на Србију врше притисци из "разних центара".

"Чули сте премијера, очигледно је да се врши велики притисак на Србију по разним основама... Међутим, наш посао је да заштитимо интересе Србије и наше грађане", рекао је министар.

Заједница српских општина, енергетика, телекомуникације и "Парк мира" на мосту у Косовској Митровици биће главне теме дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине на високом политичком нивоу сутра у Бриселу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво