Шарићева одбрана тражи изузеће Радисављевића

Суђење Дарку Шарићу у Специјалном суду у Београду прекинуто је, јер је његова одбрана затражила изузеће из поступка специјалног тужиоца Миљка Радисављевића, заменика специјалног тужиоца Саше Иванића и Републичког јавног тужиоца Загорке Доловац, због сумње у њихову непристрасност.

Главни претрес је одложен за 24, 25. и 26. фебруар. Током суђења из Тужилаштва су навели да постоје законски разлози да се тај захтев одбаци и сматрају да је захтев усмерен ка одуговлачењу суђења, преноси Танјуг.

Тужилаштво за организовани криминал доставило је Државном већу тужилаца записник са данашњег суђења Шарићу, како би то веће могло да одлучи о захтеву за изузеће републичког јавног тужиоца Загорке Доловац.

Како је речено агнецији Бета у Тужилаштву, након тога ће се одлучити и о изузећу тужиоца за организовани криминал Миљка Радисављевића и Саше Иванића, његовог заменика у процесу против Шарића.

Дарко Шарић и припадници његове групе оптужени су за организовање шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Последње суђење у том процесу одржано је 1. августа прошле године, а после је више пута одлагано због протеста адвоката.

Дарко Шарић је тада најавио да ће у наставку суђења, које је требало да се одржи у септембру, изнети детаљно своју одбрану, коју је до тада износио парцијално, изазивајући сваки пут велико интересовање јавности.

Затражио је од Специјалног суда у Београду да му и током процеса омогући суочавање са сведоцима сарадницима и оптуженима који су склопили нагодбе са тужилаштвом.

Шарић се након вишегодишњег бекства, 18. марта 2014. године, предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

Приликом првог појављивања пред судом, 24. марта, рекао је да се не осећа кривим ни поједној оптужници, нити по једној тачки као и да дрога која је заплењена није његова.

У више наврата је оптуживао полицајце и контроверзне бизнисмене да су му монтирали оптужбе.

Иако је по шест спојених оптужница оптужено укупно 36 чланова Шарићеве групе, на оптуженичкој клупи Специјалног суда у Београду су осим Шарића још девет оптужених, пошто је још њих 14 у бекству, девет је признало кривицу, а тројица су добила статус сведока сарадника.

На оптуженичкој клупи су осим Шарића и Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић, Борислав Туњић, Никола Димитријевић, Живко Сибински, Бобан Станојковић, Марко Дабовић и Мишић Александра.

Сведоци сарадници у овом поступку су Радан Адамовић, Небојша Јоксовић и Драшко Вуковић.

Они нису изузети од оптужења иако им се на крају процеса не изриче казна, као "награда" за сарадњу у расветљавању кривичних дела.

У априлу прошле године у Специајлном суду у Београду је кренуло обједињено суђење Шарићевој групи по шест оптужница због шверца више од укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу током 2008. и 2009. године.

У бекству су још Родољуб Радуловић звани Миша Банана, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић, Михајло Ђоковић и Небојша Сретеновић. За њима је расписана Интерполова потерница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се