Пет кривичних пријава због "клонираних модема"

Полиција је поднела кривичне пријаве против пет особа из Новог Сада због сумње да су неовлашћено приступали сигналу кабловског интернета и телевизије компаније СББ из Београда, саопштио је МУП.

Акција је изведена у сарадњи са Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал у Београду, наводи се у саопштењу и подсећа да је реч о наставку акције "Пијавица".

Осим неовлашћеног прикључивања и коришћења интернет услуга, пријављени "су злоупотребом комуникационих сервиса у знатној мери ометали регуларан пренос података и повремено изазивали значајне поремећаје функционисања рачунарске мреже".

МУП је у саопштењу навео да је тиме "предузећу СББ причињена континуирана штета у вишемилионским износима, у периоду дужем од годину дана".

Кривичне пријаве су поднете пошто су припадници МУП-а на основу наредби судије за претходни поступак Вишег суда у Београду извршили претрес на више локација у Новом Саду.

У оквиру акције "Пијавица", у претходном периоду, већ је идентификовано девет особа које су на територијама Београда и Крагујевца вршиле злоупотребу комуникационе мреже и сервиса компаније СББ.

Приликом претреса њихових станова и других просторија, пронађено је више десетина "клонираних" кабловских модема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се