Читај ми!

Перчевићу продужен притвор

Виши суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор власнику "Интеркомерца" Горану Перчевићу, против којег се води истрага због сумње да је извршио вишемилионске малверзације са Универзал банком, која је ликвидирана прошле године.

Судија за претходни поступак је 14. јануара донео решење којим је Перчевићу продужен притвор због постојања околности које указују да би боравком на слободи могао да утиче на сведоке, речено је Танјугу у Вишем суду у Београду.

Перчевићу, који је ухапшен средином новембра прошле године, на терет се ставља да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у подстрекавању.

Осим њега у том процесу су осумњичени и Миливоје Ћосић и Срђан Жујовић, који се бране са слободе.

Перчевић је осумњичен за више кривичних дела, односно различите малверзације у привреди када је искоришћавањем свог положаја и овлашћења и прекорачења граница овлашћања непосредно договарао са руководиоцима Универзал банке различито одобравање и обезбеђивање кредита фирмама.

Како је након његовог хапшења саопштио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, одређеним фирмама одобрена су 34 кредита у укупном износу већем од 1,4 милијарде динара, а "који се због кредитне неспособности и неадакватних средства (обезбеђења), што се знало у старту, не могу вратити нити могу бити у целости враћени".

Иначе, Перчевићева фирма "Интеркомерц" једна је од највећих дужника Универзал банке са милијарду динара, поред "Беохемије" са 1,56 милијарди динара "Фармакома", такође, са милијарду динара, Луке "Београд", "Ветеринарског завода Земун", "Зекстре" и "Оптике" у власништву Драгана Ђурића.

Перчевић је био оснивач и председник Младих социјалиста Србије, а касније и потпредседник СПС-а.

Новембра 2000. године иступио је из чланства те странке.

Према писању медија, Перчевић поседује вредне некретнине углавном у центру Београда, а ставио их је под хипотеку за добијене зајмове пре четири - пет година, што га није спречило да их и даље користи, на мало другачији начин, као гарант за нове позајмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се