Одложен почетак суђења Јањићу и Брежанчићу

У Специјалном суду у Београду је због обуставе рада адвоката поново одложен почетак суђења власнику предузећа "МБ Гас оил" Милету Брежанчићу и некадашњем помоћнику министра заштите животне средине и просторног планирања Небојши Јанићу. Наредни термини суђења су 12. и 13. фебруар.

Оптужницом тужилаштва за организовани криминал Брежанчић и Јањић терете се за примање и давање мита и злоупотребу службеног положаја у вези са изградњом Брежанчићевог предузећа на земљишту шећеране Димитрије Туцовић, које је у државном власништву, преноси Танјуг.

Брежанчић и Јањић се терете да су кривична дела извршили у вези са издавањем урбанистичких дозвола за изградњу пристана, претакалишта, гасовода и складишта за Брежанчићево предузеће МБ Гас на земљишту шећеране Димитрије Туцовић које је у државном власништву.

Брежанчића тужилаштво терети да је дао мито од 2.000 евра Јањићу да би му издао употребну дозволу за цео објекат и стицање права коришћења градског грађевинског земљишта од 1 хектара 41 ар и 91 метар квадратни на земљишту шећеране.

Вредност објекта за које је незаконито издата грађевинска и употребна дозвола је 12.206.411 евра.

Због ове истраге, Јанић је био ухапшен 2. октобра 2013. године и провео је нешто више од месец дана у притвору, а Брежанчић месец и 10 дана.

Небојша Јањић био је помоћник министра животне средине и просторног планирања Оливера Дулића и саветник градоначелника Суботице, члан општинског већа и помоћник директора за инвестиције при Дирекцији за изградњу града Суботице.

Од октобра 2012. до априла 2013. године обављао је дужност помоћника градоначелника Суботице Модеста Дулића, задужен за област инвестиција, урбанизам и комунално уређење.

У октобру 2012. године тужилаштво је покренуло поступак против Јањића, Дулића и бившег директора "Путева Србије" Зорана Дробњака у вези са издавањем дозволе словеначкој фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво