Читај ми!

Живановићева пуштена из затвора

Старлета Милица Мими Живановић пуштена је из затвора, у комe је провела два дана, након што је Прекршајни апелациони суд усвојио њену жалбу.

Живановићева је пре правоснажности пресуде била упућена на издржавање казне од седам дана затвора коју јој је изрекао Прекршајни суд у Београду, преноси Танјуг.

Како је саопштио Прекршајни апелациони суд, трочлано веће судија тог суда, укидањем првостепене пресуде против оптужене Живановићеве, вратило је предмет у редован поступак суду.

Портпарол Прекршајног апелационог суда Александар Илић изјавио је да је тај суд по службеној дужности утврдио постојање битних повреда поступка и на основу тога донео одлуку о укидању и враћању предмета прекршајном суду.

То, рекао је Илић, никако не значи да је оптужена Живановићева, ослобођена одговорности, већ ће поступајући прекршајни суд у редовном поступку отклонити битне повреде на које је указано и за своју одлуку дати ваљане разлоге.

Илић је додао да, ако оптужена Живановићева у редовном поступку буде осуђена на казну затвора, време проведено у затвору до укидања пресуде ће јој бити урачунато у казну, а запрећена казна не може бити већа од изречене.

Пресуде изречене другим окривљеним особама, које су признале прекршај правноснажне су и оне су осуђене за прекршај из одредби Јавног реда и мира, односно одавање проституцији.

Што се тиче питања јавности, како је адвокат оптужених поднео жалбу када су адвокати у штрајку, Илић је рекао да је адвокатима дозвољено да састављају жалбе, тужбе и друге поднеске судовима, у предметима где би могло да доће до застарелости или пропуштања рока за жалбу, што је овде био случај.

Јуче је једна особа ухапшена због сумње да је организовала такозвану елитну проституцију у Београду. Због бављења проституцијом, Прекршајном суду у Београду приведено пет жена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара