Читај ми!

Ново хапшење због крађе из Робних резерви

У наставку акције на сузбијању злоупотреба у вези са располагањем робом Републичких робних резерви, припадници Министарства унутрашњих послова, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су две особе осумњичене да су оштетиле Републичке робне резерве за око 365 милиона динара.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, због сумње да су извршили кривично дело – злоупотреба положаја одговорног лица, ухапшени су Ј. Н. (61) из Београда, одговорно лице предузећа "Гранико" д. о. о. Уљма и оснивач предузећа "Гранимпекс" д. о. о. Београд, и М. С. (32) из Ченте, одговорно лице предузећа "Гранимпекс" д. о. о. Београд.

Осумњичени су, као одговорна лица привредног друштва "Гранико" из Уљме односно "Гранимпекс" из Београда, од почетка 2008. године до краја 2013. године, организовали и продали 11.688.751 килограм меркантилног кукуруза и 6.416.664 килограма меркантилне пшенице, власништво Републичке дирекције за робне резерве, које су привредном друштву "Гранико" дате на складиштење и чување.

Наведена роба је противправно отуђена и продата, при чему је оштећена Републичка дирекције за робне резерве за износ од 364.561.179 динара, за колико је и прибављена противправна имовинска корист привредном друштву "Гранико" д. о. о. Уљма, наводи се у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво