Нова албанска провокација у Ораховцу

Непознати дечаци, за које Срби претпостављају да су албанске националности, ушли су у порту цркве "Успења Пресвете Богородице" и звонили црквеним звоном. Угрожена је и имовина манастира манастира "Св. Врача" у Зочишту на чије имање Албанци изводе стада оваца.

Мештани Ораховца потврдили су агенцији Танјуг да их је у понедељак изненадила звоњава црквеног звона у 14:25 часова,  а дечаци који су звонили побегли су у правцу албанског дела Ораховца, преноси Танјуг.

Парох ораховачки, јереј Срђан Јеринић, није хтео да инцидент пријављује Косовској полицији, а Срби из Ораховца истичу да их је изненадила последња осионост и дрскост деце која су се осмелила да уђу у црквену порту и звоне црквеним звоном.

Срби се питају шта их још у будућности очекује ако, како кажу, Албанцима ништа није свето и ако им и православни верски објекат служи за изругивање и понижавање преосталих Срба у Ораховцу.

Братија манастира Светих Врача у Зочишту код Ораховца известила је како им Албанци из села поново угрожавају манастирске поседе и ако су неколико пута упозорени да то не чине.

Овога пута је неко од њих извео стадо оваца на манастирску њиву, која се налази у близини манастира. Овај случај је пријављен Косовској полицији, која обезбеђује манастир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво