Читај ми!

Генц Зогај ухапшен по налогу Београда

Бившег припадника ОВК Генца Зогаја, који живи у Француској, Интерпол је ухапсио по потерници Београда. Зогају је пре више година судила бивша администрација УНМИК-а, за ратне злочине, али је проглашен невиним, преноси приштинска штампа.

Чланови Зогајеве породице кажу да је малтретиран приликом хапшења и да је поново оптужен, иако је раније проглашен невиним.

Његов брат Бесарт Зогај рекао је за Косовапрес да су мислили да је то завршено, али да је на захтев Београда Генц поново ухапшен.

"Генцу је у два случаја судила и пресудила администрација УНМИК-а на Косову за наводне ратне злочине и у оба случаја је осуђен на затвор. После многобројних суђења који су водили странци, проглашен је невиним, али је држава Србија 2009. расписала међународни налог за хапшење. Из Мађарске је депортован у Србију где је одлежао шест месеци затвора и био злостављан без икаквог права, да би се на крају показало да је невин", каже Бесарт Зогај.

Објашњава да његов брат живи у Француској са породицом и да су га тамошње власти ухапсиле у петак око 22.30.

"Очекује се да ће Генц ускоро бити изручен Србији поводом тужбе коју је Србија подигла против њега за ратне злочине, због којих је три пута био у затвору и сва три пута ослобођен као невин", рекао је Бесарт Зогај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво